12 dic 2008, 0:12

Само времето 

  Poesía
509 0 3
   

МОНЕТА

 

Тази нощ сънувах странен сън

Бях се превърнал в златна монета

Някой ме открадна и ме хвърли навън

Но ме намериха група хлапета

 

Решиха на карти да ме разиграят

И всеки започна да лъже и да наддава

Защо го правеха не знаех

Но приятно някак си ми стана

 

Едно момче накрая ме спечели

Прибра се    Под възглавницата си ме сложи

Очи затвори   Нападнаха го сънища обезумели

И го пронизаха с отровните си от любов проядени ножове

 

Заваля     Светкавици бродираха тъмнината вън

Хлапето си събуди     В ръце ме взе и ме целуна

Аз ли бях       Какво се случи с моя сън

Дали не бе поредното бълнуване

 

Утринното слънце в очите ми блестеше

Станах и намерих под възглавницата си монета

Дали до мен в леглото някой спеше

Кой знае      Прекалил май бях с канабиса в кафето...

© Борис Жогов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??