Самота-Свобода
Стоя си сам в леглото,
някак замечтан,
умислен бягам от теглото,
ала пак съм закопчан.
Самота ли е или затвор,
отговор не давам,
тишина или простор,
сам не осъзнавам.
Объркан, леко блед,
пътя си приемам,
и като първа хапка сладолед,
мечти лакомо поемам.
Бленувам любов и утехи,
светът си откривам,
мечтая за нови успехи,
надежда в себе си намирам.
Самота душата ми обгръща,
чувствам се леко съборен,
но тя в свобода се превръща,
и пътят ми е вече отворен.
© Зеленко Зеленков Todos los derechos reservados