9.03.2015 г., 16:45 ч.

Самота-Свобода 

  Поезия » Философска
514 0 0

Самота-Свобода

 

Стоя си сам в леглото,

някак замечтан,

умислен бягам от теглото,

ала пак съм закопчан.

 

Самота ли е или затвор,

отговор не давам,

тишина или простор,

сам не осъзнавам.

 

Объркан, леко блед,

пътя си приемам,

и като първа хапка сладолед,

мечти лакомо поемам.

 

Бленувам любов и утехи,

светът си откривам,

мечтая за нови успехи,

надежда в себе си намирам.

 

Самота душата ми обгръща,

чувствам се леко съборен,

но тя в свобода се превръща,

и пътят ми е вече отворен.

 

 

© Зеленко Зеленков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??