1 ene 2020, 14:55

Самотен пристан 

  Poesía » Filosófica
484 2 9

Закътана в най-скритите недра

на нараняваната и измъчена душа,

пречупвана, предавана, изстрадала,

от себе си се крила, бягала,

 

Тя не крещи, не търси, не вини,

не се опитва звездна да блести,

безгласна наблюдава отстрани,

и кима съпричастно, но мълчи;

 

Издигнала непробиваема стена,

зад нея раните превързва сам-сама,

обича да танцува, лудешки да будува

отдавайки се в ритъм в твоята ръка;

 

Когато вярваш, си я уловил -

си тръгва; когато и със теб танцува,

танцува винаги сама - защото Тя

неуловима е - а всеки има я -

сиротен пристан, наречен Самота...

 

01,01,2020

 

  ☃️ 🌲 ❄️

Весели празници и щастлива Нова година!

© П Антонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??