14 sept 2021, 1:09

Самотице, сестрице 

  Poesía
432 3 2

Стой, постой, самотице - сестрице,

да говеем от тъмно до мрак.

Рамо крехко да дам, облегни се,

замръкни в моя схлупен бивак.

 

Аз изплаках, каквото изплаках,

изпроводих любимия лик.

Обгърни го в забрава, дочаках

тишината след дългия вик.

 

Не хортувай, чети ме по мисли,

поведи ме към буден покой,

шумотевиците да затисне

с белотата си стегнат повой.

 

 

 

© СК Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Много си мила, Мария. Дано съм го заслужила.🌻
  • Пропуснала съм това разкошно стихотворение!👏 Но сега попаднах на него и съм щастлива, Светле! 💓Дано и други го открият и видят творческите му качества!😘
Propuestas
: ??:??