18 oct 2009, 6:41

Самотна лодка 

  Poesía » Civil
798 0 3

На кея заспала е мъничка лодка.

Морето я люшка небрежно с вълни.

В съня ù се нижат дните отминали,

рибарят и мрежата, пълна с мечти.



Едва си отишла нощта, той е тука.

С напукани пръсти такъми реди.

Лулата запалва, че да е наслука.

Молитва към Бога с надежда мълви.



"Денят ще е хубав!" - усмихва се тихо.

"Богат ще е уловът!" - колко мечти!

"Зимата идва , но ще успеем!"

Скришом избърсва издайни сълзи.



Загребва с веслата, че мами морето.

Очите не виждат, ръцете болят.

А зимата идва, изтръпва сърцето

и мисли тревожни пак се редят.



Колко ли зими изминаха вече?

Колко лета ли дойдоха след тях?

Лодка самотна в морето се мята.

Няма го старецът с тихия смях.

© Евгения Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Уникално е!
  • Да, прав си ,Безжичен!И аз смятам, че творбата не е лоша!

    "На кея заспала е мъничка лодка.

    Морето я люшка небрежно с вълни.

    В съня ù се нижат дните отминали,

    рибарят и мрежата, пълна с мечти."

    Поздрав за Евгения!


  • Странно защо тази балада не е предизвикала интерес. Аз мисля, че е добра написана.
Propuestas
: ??:??