Свърши любовта. И със друг се хвана
ти - а тъй много обичах те аз.
Ала ще те помня - каквото и да стане -
до последния ден или час.
Ще го потуша някак огъня във мене -
дето пламти в моето огнище.
Ала ако някога решиш да ме вземеш -
там ще има само пепелища...
Говореше ми за висок морал и идеали.
Но не намери смелост да ми кажеш -
че друго търсиш. Но аз ти прощавам.
И само съвестта ти ще се обажда.
Както и да е. Не, няма аз да те съдя.
Нито пък ще те проклетисвам.
Значи не е писано - заедно да бъдем.
Значи не ни е било орисано...
А аз - аз съм войник, аз ще оцелея...
Сърцето ми неведнъж в пожар е горяло.
От какво те беше страх - че за тебе копнея.
Или от това, че бях твоето огледало.
Обичах те - и ти беше моето момиче...
Но щом това искаш - аз ще те забравя.
Навярно още малко ще те обичам...
Но всичко вече е част от безкрая.
© Стефан Янев Todos los derechos reservados