1 sept 2010, 13:49

Сбогом, самота 

  Poesía
733 0 2

Достатъчно дълго

със теб сме си дружки.

Всеки път, щом е нужно,

протягаш ръка.

Като девица в бяла премяна

се усмихваш на мойта тъга.

Не ме укоряваш.

Само дето в твойта прегръдка

съм зъзнеща и много сама.

Като есенен лист,

останал едничък

на пречупена клонка

в мъглива гора.

По неволя със теб другарувам.

Всъщност даже не помня

кой със теб ме запозна.

Враг ли бе, или приятел?

А може би просто те срещнах,

а ти избра да бъдеш с мен, самота.

В монолози от утро до залез

се наситих пътя си с теб да вървя.

Вече всичко изказах.

Без сили останах.

Иди си.

Знам, без теб искам

своя път да продължа.

А когато слънце мъглата разпръсне,

ти просто ми помахай

за сбогом с ръка.

И усмивката ми нека те отпрати

някъде далеч във вечността.

© Таня Кирилова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • За това се иска сила.
    Имаш я.
    Поздрав!
  • Изповедно и истинско, надежда в безнадеждността!!!
    "А може би просто те срещнах,
    а ти избра да бъдеш с мен, самота.
    В монолози от утро до залез
    се наситих пътя си с теб да вървя."

Propuestas
: ??:??