21 ene 2013, 14:25

Сбогуване 

  Poesía » Filosófica
1279 0 9

Сега върви! Че в тази ясна утрин,
знай, трябва да поема път натам,
където, всички погледи са мътни,

а птиците - с подрязани крила...

Не знам, дори кога ще се завърна?
Избрал, бих топъл месец, че поне,
ако се случи, пак да ме прегърнеш,
не с плат да ме докосваш, с рамене

и слънцето, проблеснало в очите,
да ми напомня колко съм мечтал,
на устните, тъй сочни, до насита,
да бъда роб, сред - юлската нега,

в която да открием, че сме слели,
душите си, надеждите - с плътта,
охулвайки предателското време,
за туй, че не признава вечността...

А ти, уви, не можеш да повярваш?
Наистина ще тръгвам... Прогледни.
Те казаха, че влакът ще е с право,
на две неща: бял облак и чемшир,

но аз ще търся... Днес ти обещавам,
пътека, там, към някой друг живот!
А как ще ме познаеш ли? Прощавай:
Адрес, ще ми е: Раят... Дон Кихот...

© Ангел Колев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??