30 abr 2012, 22:11  

Седмата заповед 

  Poesía » De amor
1526 0 31

Тази нощ ще посипеме пепел и прах

върху седмата заповед Божия.

От морето прииждат талази от грях

и полепват по нашите кожи.

 

И когато в прегръдка притиснем тела

и първичното в нас се пробуди,

ще прескочат сърцата ни - такт, или два -

от вина и желание лудо.

 

Ще потръпне блажено брегът във екстаз

и гръбнак като лък ще извие.

Ще блести воайорски луната над нас

и ревниво, по вълчи ще вие.

 

А когато морето във миг приглуши

всички наши въздишки греховни

и полюшне във ритъм пенливи вълни,

нека то е за всичко виновно!

 

© Мария Вергова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??