Сегашно просто
Аз не пазарувам дрехи а образи
от рафта с глави избирам тази за днес
и слагам роклята от милиони мъже
минали през мен и полузабравени
Животът ме тренира на жестокост
казва ми че трябва да съм силен
да казвам не и да прегазвам наред
да не се обръщам назад – няма време
и да предвиждам 3 хода напред
учи ме как да се състезавам
със другите себе си и бъдещето
как да прескачам обичайната болка
и да не поглеждам недъгавите
да търся това което търсят и другите
намеря ли – да го наричам щастие
да си купя затвор в който да се крия
да му сложа желязна врата и табелка
апартамент 32 семейство ъъъ Серсере
и майка ми най-сетне да спи спокойно
щото ще бъда никой от 9 до 6
и ще чакам едни 20 дена цяла година
че да мога да ремонтирам затвора
и да платя едни сметки
така както правят и те
и най-сетне да остъкля тая тераса
че станах за смях на квартала...
и докато мия чиниите
ако случайно ми мине през ума нещо като:
„кое ме отличава от другите?”
да взема и да си ги счупя в главата
и да оставя парчетата за кеф на времето...
Да създам бурята с глава
или с гъз може би – да
да ви я дам или да я спра
да я нарека бог или да я отрека
да разруша всяка връзка от двама
и да преспя със всеки самотник
да не създам дете което не знам как да възпитам
или по-зле да го науча на правила
на подражание и възпитание
да се впише добре в обществото
да не се провали и отклони
от това което вече сме начертали
крива картинка – цивилизация
и ние в нея – мастурбация
глупава лоша креация...
комбинация от демос и крация
или какъвто и да е „изъм”
или каквато и да е религия
Знаеш ли какво искам -
да се изсера пред хората и да ги помоля
обратно да ми натикат лайното
оттам откъдето им го изкарах
че да им светне колко смрад има
и колко малко свобода да я погледнат
да вдишат дълбоко и да я приемат
да я изхвърлят и да я вземат
защото тя е тях и те са нея
в едно цяло вречени обречени –
перпетуум мобиле чиста природа
и да стоя пред тях разкрачен
с омазана дупка и чиста свобода
и да ги питам защо не ме харесват
кое им пречи къде са тръгнали
и кое ги прави щастливи...
Кога най-сетне ще взема
да прочета и аз онея философи
че да бъда по-достоверен
и да спра с пълното отрицание
щото всеки знае че води никъде
и пак се питам къде е смисълът
и пак знам къде е...
© Манифестофутуре Todos los derechos reservados