2 jul 2010, 9:10

Селска идилия 

  Poesía
551 0 3



Случката станала в селце малко, китно,
във дворче на къща - место самобитно,
където петел кукурига си волно, 
кокошки зрънца кълват си доволно,
Шаро си лае и котката мърка,
от време на време гарван прехвърква...

В единия ъгъл на дворчето малко
прасенце стои си и, сякаш близалка,
помийка си хапва, грухти си и мляска,
но идва дружина, прасето се стряска
и изстрел се чува, суматоха настава,
народът ликува, следите остават...

Нататък историята пак продължава,
но да разказвам още в рима не става...


© Антон Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Защо така,Тони,развали хубавата картинка...?Поздрави!
  • Хората сме си хищници,макар и социализирани Добро е, но като че ли кратко, повече идилия трябваше да има преди изстрела.
  • !!!
Propuestas
: ??:??