На село случи се това,
кое разказвам ви сега.
Та цъфнали дървета бяха,
красота! И птичките летяха.
Удивлен от всичко туй,
бе главният нa разказа герой,
Той влюбен беше в Гана,
а тя във него и във още двама,
та Гиньо всичко зарад Гана правеше,
дори вода със стомните набавяше.
Кога на Гана патки да пасе заръчаха,
тогава Гиньо ги пасеше, без да я измъчваха.
След всичко туй обаче, случи се веднъж
и Гиньо осъзна, че веч е мъж.
Та скришно взе да дебне Гана,
дали ще бъде дибидюс или с пижама.
А тя, наместо да се крие,
го в стаята си тайничко прие,
и тъй в леглото под юргана,
се Гиньо, скри при Гана.
Не знам какво са правили, обаче,
след девет месеца при Гана нещо взе да плаче.
И нашият герой накратко
беше вече станал татко.
Поука във историята не търсете,
ами се замислете и после, какво поискате правете...
© Ян Тра Todos los derechos reservados