Aug 21, 2008, 2:59 PM

Селски воли и неволи... 

  Poetry » Other
614 0 4

На село случи се това,
кое разказвам ви сега.

 

 

Та цъфнали дървета бяха,
красота! И птичките летяха.

 

 

Удивлен от всичко туй,
бе главният нa разказа герой,

 

 

Той влюбен беше в Гана,
а тя във него и във още двама,

 

 

та Гиньо всичко зарад Гана правеше,
дори вода със стомните набавяше.

 

 

Кога на Гана патки да пасе заръчаха,
тогава Гиньо ги пасеше, без да я измъчваха.

 

 

След всичко туй обаче, случи се веднъж
и Гиньо осъзна, че веч е мъж.

 

 

Та скришно взе да дебне Гана,
дали ще бъде дибидюс или с пижама.

 

 

А тя, наместо да се крие,
го в стаята си тайничко прие,

 

 

и тъй в леглото под юргана,
се Гиньо, скри при Гана.

 

 

Не знам какво са правили, обаче,
след девет месеца при Гана нещо взе да плаче.

 

 

И нашият герой накратко
беше вече станал татко.

 

 

Поука във историята не търсете,
ами се замислете и после, какво поискате правете...

© Ян Тра All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??