9 sept 2019, 7:48

Септември 

  Poesía
953 2 5

 

Идва Септември бавно и кротко.
Леко небръснат, леко унесен.
С пъстри очи е , с тиха походка...
Чуй, тананика си някаква песен.

 

А пък до него , пищна и зряла,
спъпва кокетно една хубавица -
женствена, песенна, светнала цяла,
знае, Септември е нейният рицар.

 

Есен се казва. Ласкаво име.
Крие в очите си топла надежда.
Жълти листа във косите си има.
Всички сме влюбени в нея, изглежда...

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??