23 mar 2024, 18:57

Сериал 

  Poesía » Otra
493 5 7

Днес опитай да станеш от верния край на кревата,

не изключвай будилника четири пъти през пет.

Направи си кафето с лъжичка по-малко апатия.

И обуй си пантофите с десния първо напред.

 

Забърши огледалото — там се усмихва деня ти.

Дай усмивка обратно, наместо да гледаш на кръв.

Не е просто поредният ден между двете заплати.

Вън е пролет и знам, че светът се харесва такъв!

 

Ще хареса и теб, ако махнеш сърдитата маска...

Ако кажеш "Здравей" на съседа от другия вход. 

Ако в черния списък един по един ги задраскаш

продавачката, доктора, шефа и "оня идиот".

 

В автобуса стани, даже никой до теб да не става, 

щом качи се прегърбена баба с торба зарзават. 

Не подемай рефрен как съсипаха тая държава...

Направи нещо дребно за някой съвсем непознат. 

 

Не заспивай за фон с новините по първа програма,

а излез на балкона — звездите са точно безброй.

Само лоши и само добри в сериала ни няма. 

Гледа с тъмни стъкла или с розови твоят герой?

© Пепа Петрунова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??