Пролет, цъфнала по клоните
на дърветата с обрулени лица.
Променени с аромата на отмората -
вишни топъл вятър разлюля.
Покачи се слънце на високо
и напука черната земя.
Жега страстите разпали,
огъня човешки разгоря.
Плъзна се вълна студена
страстно по крайбрежната скала.
Ято птици нервно бъблят.
Вятър лакомо краде листа.
Вчера още гонихме осите,
днес се студ в земя скова.
Бяла тишина деца размиха,
с весел глъч, разнесен из снега .
© Искра Радева Николова Todos los derechos reservados