Сезоните в живота ми ме връхлитат и завъртат.
Настъпват, после отминават.
Създават сътресения, които ме побъркват.
Създават спомени, които никога не отшумяват.
Сезоните в живота ми се разлистват и увяхват.
Никога не остават постоянни.
Като болест влизат в мен и на дълбоко запечатват
пропуканите ни стени и самотните площади.
Пролетта във мен ме буди и ме обуздава.
Маха каишката и пуска скрити зверове.
Възбужда ума (всичко пуши), а пламакът се разгорява.
Ще гори, докато не се изтрият всички стари грехове.
Лятото във мен изгаря кръвта във вените.
Разкъсва тялото и дърпа, докато не се взриви.
На очите ми пише: "Високо напрежение".
Огън се изсипва и излива чак през двете ми пулсиращи гърди.
Плодовете в мен не винаги са сладки.
В повечето време ги ядат прасетата.
Хубавите неща често служат като залъгалки,
но истинското си остава скрито зад завесата.
През моята есен душата ми се разпилява
и се мъчи да събере своите листя.
Сърцето ми крещи, докато разумът ми онемява.
Съборена оставам след собствената си борба.
Дървета окапват и осиротяват
както хората губят мечтите.
Хубавото изпускат, а пък лошото ти подаряват.
Тласнати пропадат във водопада на лъжите.
Моята зима е винаги ледена вихрушка.
Студена и безжалостна тя забива свойте зъби.
Държи те на въже, което лекичко отпуска
само след като изживееш най-тежките й бури.
Преспите са винаги големи и е трудно да ги преминеш.
Снегът мокри кожата и я вледенява.
Ще те спаси сърце, при което можеш да се скриеш.
Обич, която леда във теб ще разтопява.
Сезоните в живота ми ме объркват и възспират.
Идват, за да си тръгнат.
Хиляди емоций ме преплитат и обливат,
дошли от някъде, само за да ме разтърсят.
Пролет, лято, есен, зима
обикалят и вилнеят в моето сърце.
Завинаги ще желая да ме има
запечатана в невинните очи на обичащо дете.
© Милена Йорданова Todos los derechos reservados