10 oct 2010, 17:02

Сезонна 

  Poesía » Del paisaje
408 0 5

 

Есен, есен... Тихо капят

жълти, огнени листа -

пеперуди, медно-златни,

кацат в ниската трева.

 

 

Зима, зима. Пак засвири

злият вятър в брулен клон

и снежинки лекокрили

скриха всичко в бял балтон.

 

 

Пролет, пролет! Ще се втурнеш

тук, със топлия южняк

и в душата ми ще върнеш

онзи, славен веселяк,

 

 

с който, в лятото, щастливи,

ще играят те на вист -

пролет с есен, лято с зима,

той - до тях - с молив и лист.

 

 

 

© Иван Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??