6 ene 2013, 15:04

Сезонни войни 

  Poesía » Otra
441 0 0

Сезонни войни

 

Януари жадува за лято горещо,

а при него сняг вали.

Февруари пък е влюбен в Август,

а Август все след Декември върви.

Март е твърде суетен,

за любов не иска и да чуе дори.

Април мечтае за Ноември,

но разстояние голямо ги дели.

Май флиртува с Юни,

а Юли ревнува от Май.

Септември търчи след Октомври,

а той за любов не ще и да знай.

Сложни са тези сезони,

трудни са и техните взаимоотношения.

 Единият обича друг,

другият пък не го и харесва дори.

Третият пък ревнува от някой,

четвърти се мръщи и само мълчи.

Любов, помогни им, ако обичаш!

Стига си ги мъчила, престани!

Направи нещо, за Бога!

Хайде, поне мъничко им помогни.

А тя поглежда ме и ми се усмихва.

Не казва и дума дори.

В погледа ú обаче прочитам:

“За голямата любов трябва да има войни!” 

© Мария Костадинова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??