2 ene 2020, 23:38

Шафран 

  Poesía » De amor
963 1 4

Скап мој шафране,
евтино те продадоа,
со збор ќе им се одмаздам.
Проклети да се,
тие што во срце си пукале,
и љубовта на берза ја понудиле.
Од облека
носам само црна историја,
а тешка чизма
ги гази моите раце.
Сега морам да молчам како гроб
и со себе да ја носам
тишината што ја има
само во библиотеките.


Скап мој шафране
носи го мојот шепот
одовде па до Персија.
Мене само силна љубов ме поразува!
 

© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??