14 jul 2009, 11:22

Шах и мат 

  Poesía » Otra
596 0 3

Шах и мат

 

 

Навън е студено.

Плиска. Вали.

А сърцето ми - разрушено,

в мене – безброй руини.

 

Сякаш война

е бушувала в мен.

Да, вярно, държа

още ножа студен.

 

В шах ме постави

и мисля сега

да се предам сама ли,

или да продължа?

 

Със празния разум

реших: по-добре

да не се отказвам;

макар и с ранено сърце

 

напред смело вървя

и кърви след мене оставям.

И да изгубя тази война,

в плен не се предавам!

 

Отпадат войниците ми,

сама съм във черен квадрат.

Атака отново с царицата ти.

Шах. А след шаха и мат!!!

© Дивата Лагуна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Хубав финал!
  • Бум...! Ако се чудиш какъв е този звук, приземих се на българска земя! Гледам, че мойто момиче ти е станало почитател! Трябва да черпиш, че ти увеличавам аудиторията! Ти и предаване? Да - да!
  • естесвтено,че няма да се предаваш!
    много ми хареса!
Propuestas
: ??:??