Светът обърна общата софра!
И виното опръска хляба...
Големи,алени петна - сега
бележат пътя на войната.
Застана братът срещу своя брат...
да поделят земята родна!
А корените,никой не разбра -
преплетени в юмрук огромен.
Ако удари той,ще има глад!
И силните ще се снишават
зад своя праг,за нечия игра -
каквото и да означава...
Шахматът има нови правила!
През него - пешките напредват
по бойните полета на дълга.
А царят - гони своя демон!
Но всички те са бедни бежанци,
понесли само Съвестта си -
през нашите съдби към бъдни дни...
Като дете - Мирът се търси!
© Маргарита Петрова Todos los derechos reservados