1 мар. 2022 г., 22:01

Шахмат 

  Поэзия » Гражданская
265 1 1

Светът обърна общата софра!

И виното опръска хляба...

Големи,алени петна - сега

бележат пътя на войната.

 

Застана братът срещу своя брат...

да поделят земята родна!

А корените,никой не разбра -

преплетени в юмрук огромен.

 

Ако удари той,ще има глад!

И силните ще се снишават

зад своя праг,за нечия игра -

каквото и да означава...

 

Шахматът има нови правила!

През него - пешките напредват

по бойните полета на дълга.

А царят - гони своя демон!

 

Но всички те са бедни бежанци,

понесли само Съвестта си -

през нашите съдби към бъдни дни...

Като дете - Мирът се търси!

© Маргарита Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??