Шапка свалям
На научния прогрес
шапка свалям! Думи нямам!
Гледам умно и с финес,
но в конфликтност съм и в драма.
Имах си едно наум,
че със четене и писане,
ще се справя с всеки „бум”,
даже и да съм залисана.
Тръгнах смело с А, Б-е, В-е,
после с таблица и хикс.
За начало бе добре,
но станà идея фикс
с тези умни калкулатори,
Пи Си, модеми, процесори –
на ума ми окупатори,
на мира ми - зли агресори.
Мога много да чета,
даже вярно и да пиша!
Но едно ми е в ума –
смятането ми издиша!
Нещо се предоверих
на таз` нàука техническа.
Взех да смятам. Изчислих!
Възрастта ми е девическа!
Леле, колко смях се смя
моят син – тийнейджър мил…
„Мамо, как не проумя
цифрите и… О, резил!"
РС – пи си – персонален компютър
© Надежда Борисова Todos los derechos reservados