3 nov 2020, 14:34

Шареничко 

  Poesía
405 0 2

Падна черен мрак!

Няма светло! Нито зрак!

Даже весело фенерче,

не святка в никое пенджерче*!

И в тази черна тъмнотия

от проблеми и от простотия,

внезапно нещо затрептя.

Нещо шареничко ми влезе в окото.

Май, иска да се скрие, горкото!

Жумнах и дъх затаих!

Прегърнах го и го прикрих!

Това шареничко чувство за светлина

ще опазя на всяка цена!

Ще си го храня и топля във мрака

и по-доброто време ще чакам.

Когато чернотата се изчерпи,

ще плисна светлината с пълни шепи!

Ще я залея! Ще я загася!

Ще засияе шаренко света!
__________________________________
* – пенджерче – прозорче

© Маргарита Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??