16 abr 2021, 12:19

Ше пия… 

  Poesía » De humor, Otra
588 0 2

Ше пия,… ше пия,

остави ме,… ше те бия,

ше пия,… ей, ше пия,

това е моята стихия!

 

Безработен бях, бях млад,

с жената се свивахме от глад…

Аз изучил - логопед,

а тя с три дипломи напред!

 

Така година се измина,

смених професии – дузина,

ненадейно в обяви чета си:

„Дегустатор – курс, работа, търси!” Ха!

 

Завърших курса най – успешно,

и може ма, да ти е смешно,

но практиката така ми пасна,

че и работата скоро ми порасна!

(Търсен бях – става дума!)

 

Аз погълнат, жената недоволна все,

то скандали не бяха, то чудо не бе:

„Остави го пиенето – тази кариера

или още утре друг мъж ще си намеря!”

 

Хе-хе-хе, да спра да пия,

това разбираш – бе моята стихия!

Жената ме напусна, съсипан втори брак,

след него друг – и пак и пак и пак…

 

Професията скоро превърна се в хххоби,

На ден инспектирах старааааашно много проби,

че и гордост някак си, та място съм намерил,

щом поглед делови в чашката съм вперил!

 

Бау, бау, бау… р-р-р-р-р…

Ше пия ма,… кучко, ше пия!

Бау, бау, бау… р-р-р-р-р… бау, бау, бау…

Остай ми чашата,… ше те набия!

Бау, бау, бау… р-р-р-р-р… бау, бау, бау…

Недей ме лай, аз ше пия – тебе ше изгона –

А-у-у-у-у-у-у-у

Това е, това е моята природа!

Бау!

Ш-ш-ш-ш-ш-т… Наздраве!

© Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Тоз лирическия, не му завиждам, това отдадеността на професията е голема работа...
  • 😊 Тоз твоя лирически замина някъде накрая ау бау стана тя каквато стана 😆 а наздраве, ще пия една безалкохолна бира! 😆
Propuestas
: ??:??