8 mar 2008, 19:13

Шепот 

  Poesía
375 0 3

(посветено на утрешния ден)

 

Днес влизам в храма тиха, свята,

захвърлила пред портите му дрипите на суетата.

Прикляквам бавно нозете да измия,

полепналата кал от миналото да изтрия.

Над мен танцува пламъкът на свещи,

напомнящ ми за светлото в душите ни човешки.

Дочувам сякаш гласовете на предците:

"За да успееш, за да са честити дните,

изхвърли ти всяка гордост и тщестлавие,

защото любовта е милосърдие и състрадание."

Притварям в унес своите очи

и прошепвам: "Моля те, на нази, грешните, прости..."

© Някъде в морето Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря за коментарите!
  • "За да успееш, за да са честити дните,
    изхвърли ти всяка гордост и тщестлавие,
    защото любовта е милосърдие и състрадание."
    Напълно си права!Поздрави за стихчето
  • !!!!!!!
    Много е хубаво!
    Утре е хубав ден!Браво за стиха!поздрав!
    честит празник!
Propuestas
: ??:??