25 mar 2012, 14:38

Шепот на море 

  Poesía
1814 1 29

                                                            

                                            на дъщеря ми

 

Ще ти сложа в куфара море,

за да те приспива всяка вечер.

Няма страшно, ще се побере...

Ще е с теб, когато си далече.

 

Ще ти сложа пясък и звезди

от крайбрежни позлатени дюни

и когато някой те следи,

знай, че е побърканият Юни.

 

Ще ти сложа шепа морска сол -

на късмет са белите кристали,

гларусова песен в си бемол -

в теб моряшки вятър да запали.

 

Ще ти сложа шепот на море,

бисерче в седефена обвивка

и когато фарът в мен се взре,

аз ще виждам твоята усмивка. 

© Нели Вангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??