на дъщеря ми
Ще ти сложа в куфара море,
за да те приспива всяка вечер.
Няма страшно, ще се побере...
Ще е с теб, когато си далече.
Ще ти сложа пясък и звезди
от крайбрежни позлатени дюни
и когато някой те следи,
знай, че е побърканият Юни.
Ще ти сложа шепа морска сол -
на късмет са белите кристали,
гларусова песен в си бемол -
в теб моряшки вятър да запали.
Ще ти сложа шепот на море,
бисерче в седефена обвивка
и когато фарът в мен се взре,
аз ще виждам твоята усмивка.
© Нели Вангелова All rights reserved.