Обзе ме оня неочакван трепет,
заключен в чара мек на пролетта.
Разлистен юни с галещия шепот
на лилии и езерна вода.
Не го заменям с нищо тоя шепот,
сърцето ми изпълнил с топлина.
Отеква в мене дълго като ехо
на юни, нежни лилии, вода!
© Данаил Таков Todos los derechos reservados