Вечна слава на вас, герои,
що паднахте в жесток бой
срещу нетърпими тирани!
Нека родното и днес се брани!
Нека бъдете за нас най-светъл идеал,
нека се събуди българският дух заспал!
Ето, народе, виж техния пример чуден,
и техният път е бил опасен и труден,
затова бори се, бъди смел, чист, буден!
© Георги Todos los derechos reservados