Щастието да бъда жив
намирам в книга без да искам.
Да бъда част от този мит,
желанието свое аз потискам.
Книги, светове омайни,
за мен са те неземен рай.
Приказки, съдби незнайни
страшни като някой ад.
В едната демони върлуват
разбиват цели домове.
Във друга принцове царуват,
побеждават непонятни змейове.
Искам с книга да живея,
в тази книга да се пренеса.
За разкази силно аз копнея.
Не! Няма да се променя!!
© Стефи Жекова Todos los derechos reservados