14 feb 2013, 7:15  

Щастието на турникета 

  Poesía » Otra
350 0 1

Цяло лято правих, струвах

турникети за метрото

и със другите празнувах

пуск тържествен точно в срока.

Подредени, те са стожер

на реда и на закона –

всеки пътник за да може

да достигне до перона.

И със карта, то се знае,

от четящото устройство,

безпристрастно да познае

правото и задоволство

да се возите в метрото,

че с летящата машина,

във избраната посока,

за минути цел се стига.

Виж!  – на входа турникета

бди за някое момиче

със походката паркетна

да се врътне и затича.

И по стълбите, чевръсто,

да се юрне подир влака,

а прарфюмът и да пръска

дълго, дълго аромата...

© Иван Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • " А на входа турникета
    бди за някое момиче" Дано повече такива хубави моменти.
    И да благодарим за сътвореното от твоите ръце и ум.
    Че за минути да стигаме целта.Поздрав !
Propuestas
: ??:??