21 abr 2008, 8:49

Ще бъда небе 

  Poesía » De amor
555 0 3

                                           

                                             Ще бъда небе

 

                                       Ако над тебе небето

                                       гръм го разтвори,

                                       ако от космоса черен

                                       нощта те зове -

                                       аз ще ти стана небе.

                                       Ще бъда твоя простор,

                                       ще бъда от изгрев до залез

                                       най-ясното синьо небе.

                                       Ако под тебе земята

                                       земетръс раздвои,

                                       ако от ада подземен

                                       дяволът те призове -

                                       аз ще ти стана земя.

                                       Ще можеш по мене да

                                       минеш над бездната своя.

                                       Ако за тебе в студеното

                                       няма кой огъня да разпали,

                                       аз ще стана жарава

                                       и ще запаля лято през февруари.

                                       Ако за тебе светът

                                       се окаже безлюден,

                                       ако се сриват устои -

                                       аз ще населя вселената твоя.

                                       Ще ти бъда небе,

                                       ще ти бъда земя,

                                       ще бъда от огън

                                       и твоя лед ще стопя.

                                      

© Илиана Петрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??