При теб ще дойда, когато отиде си лятото,
тогава, когато дните станат по-къси,
когато стопаните са прибрали посятото
и небето по-често се въси!
При теб ще дойда, когато дърветата
са облечени вече в позлата,
и плодове се прибират в мазетата,
а на юг се отправят ятата!
При теб ще дойда, когато сланите
сутрин покриват в бяло земята
и студеният вятър от север
като луд е подгонил листата!
При теб ще дойда, когато в камините
огън весело вечер танцува,
дим лениво пълзи през комините
и есенен дъжд как ръми отвън тихо се чува!
2011-07-07 L
© Божидар Божинов Todos los derechos reservados