Колко път извървях - по-добре не пресмятай...
Треволяче по вятъра - корен без дом.
От онези, които си търсят местата,
пък дори да е шепичка пръст във разлом.
Колко дъжд изваля, колко буря ме млати...
Би ме град - изпомля ме до голо стебло.
Вечно удрях на камък в скалите чепати
и не случих да чуя: "Добре си дошло!"
Колко малко остана от мене след всичко...
Само стръкче обрулен, премачкан живот.
Аз - една полужива, бездомна тревичка,
дето даже не може да върже на плод.
По вратата ти драскам - корен разнищен,
закачил се случайно на кривнат пирон.
Знам, че късно е и не приличам на нищо,
но довя ме при теб - ще ми бъдеш ли дом?
10.09.2010
Радост Даскалова
© Радост Даскалова Todos los derechos reservados
Напълни ми душата.