23 mar 2016, 20:59

Ще премина на пръсти край мрака 

  Poesía
444 0 3

Ще премина на пръсти край мрака,

а в гнездото на лунна любов

южен вятър все още ме чака

със целувки и тих благослов.

 

Ще прегърне ли той в тишината

разтуптяното мое сърце,

ще ме люшне ли нейде в полята

със безплътните топли ръце.

 

Ще закичи ли шепот в косите

на тревите уханни в дъжда,

ще откъсне ли цвят от мечтите,

разцъфтели с копнежи в нощта.

 

Ще отключи ли плаха надежда

във сърцето на сънна тъга,

южен вятър в душата поглежда,

озарява я с цветна дъга.

 

Живка Юрукова

 

© Живка Юрукова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??