Ще се върна
Поне в съня ти мога да се връщам
като ангел и като спасител
с влюбени криле да те прегръщам
когато си объркан и подтиснат
или като жарко слънце да те стопля
когато е премръзнало в душата ти
да върна пак онези вопли
от времето на нашто щастие
А може би като светулка
от детството ако си спомняш
как залепвахме я на челото
да свети в мрака като огън
за да не се изгубим в тъмното
като изоставени деца
без ласки и любов обгърнати
от любимите си същества
Или пък като майка ще се върна
в съня ти някога за миг
когато се страхуваш да прегърна
болезнения парещ вик
И когато във душата ти покой е
и сърцето ти потръпва от любов
като жена достойна ще се върна
в твоя цялостен живот
© Гинка Любенова Косева Todos los derechos reservados