5 may 2010, 21:06

Ще се върна, мамо 

  Poesía » Civil
558 1 3

      Щ е се върна, мамо

Тръгнах, мамо, по света.
Не мисли, че съм сама.
С мен е черното море.
И добруджанските жита.

С мен е Стара планина,
пиринските върхове.
Тракийските поля, мамо,
и родопски гласове.

С мен е белият ни Дунав.
И български шевици.
Буйните хора, песни
и кръшните ни ръченици.

Не мисли ме, мамо!
Знай! Нося аз твоята любов.
Не забравям и на тати
погледа нежен и суров.

По света ще бродя аз.
Ще се върна, в мен сте, знай.
Вас и моята България
ще обичам аз докрай!

© Пепа Йорданова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??