Всички любовни стихове
са вече от друг написани.
Не ми се клишират мигове -
не виждам особен смисъл.
Ами това изтъркано
и патетично „Обичам те” -
по устните ми простъргва,
по мозъка ми се свлича.
Не ми се влюбва в принцове,
рокли не ми се носят,
не ми се святка с зеници,
не ми се тича боса...
Ще си отрежа косата,
ще сложа черно забрало,
на лудостта ми метлата
в килера ще гние, спряла
да гони вятъра нощем,
да вдига пушилка денем.
(Въпреки че все още
ме гложди тънко съмнение)
Само веднъж годишно,
щом подивеят мусоните,
ще я изваждам и скришно
ще тръгвам Михал да гоня.
© Ели Todos los derechos reservados
и грим ще сложа
перука даже за разкош
ще бъда вече далеч по нежна
готови ли сте за любов?"