21 dic 2013, 20:49

Ще те позная... 

  Poesía
1029 0 1

 

Пак питаш по какво ще те позная,

когато с теб си тръгнем от света.

Душите ни когато ще са скитници в безкрая

и ще ни прегърне неизбежно вечността.

 

Те... белезите, знаеш ли са много.

Но първият ще са дълбоките очи,

в които и до днес потъвам

и казват: "Целият живот си ти!".

 

По аромата за косите ще се сетя.

Ще ги докосна плахо и ще разбера,

че не за първи път ги милвам.

Ще се разлее стара топлина.

 

Познати устните ще се окажат

с предишната си мекота,

която кара ме да се разтапям

от нежност. После пак ще е така.

 

Ръцете няма да са променени.

Ще бъдат пак създадени за мен.

Като сега - по мъжки силни, устремени,

издигащи ме над света.

 

Ще те позная... Няма как да сбъркам.

Ти отпечатан си във мен.

Зазидан във сърцето си те нося

преди, сега и след последния си ден!

© Детелина Стефанова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Хареса ми увереността! Последователно и уверено подхождане към моментите от живота и след него.
Propuestas
: ??:??