1 jun 2014, 22:00

Ще вали и пак вали 

  Poesía » Del paisaje
527 0 1

ЩЕ ВАЛИ И ПАК ВАЛИ

 

Капки дъжд, стрели небесни,

капчалувате нощес,

пейте вие свойте песни,

носите се във унес.

 

И във вихри устрелени,

стъкло-носещи души,

капалувате  до мене,

низ от падащи звезди.

 

Тези капки стъклоцветни,

отразители в нощта,

танцалувате кокетно 

и умирате в калта.

 

Но когато слънчо бледен

засветува в утринта,

и поранил ви поеме

от заспалата земя,

 

ще ви понесе високо,

там, отдето сте дошли,

за да викнете на всички:

„Ще вали и пак вали“!

 

© Кристиан Ковачев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??