ЩЕ ВАЛИ И ПАК ВАЛИ
Капки дъжд, стрели небесни,
капчалувате нощес,
пейте вие свойте песни,
носите се във унес.
И във вихри устрелени,
стъкло-носещи души,
капалувате до мене,
низ от падащи звезди.
Тези капки стъклоцветни,
отразители в нощта,
танцалувате кокетно
и умирате в калта.
Но когато слънчо бледен
засветува в утринта,
и поранил ви поеме
от заспалата земя,
ще ви понесе високо,
там, отдето сте дошли,
за да викнете на всички:
„Ще вали и пак вали“!
© Кристиан Ковачев Все права защищены
Свежо, много!
Поздравления!