13 abr 2016, 21:16

Щоетотки 

  Poesía » Para niños
987 2 13

 

Бързокрилата жълтушка

сред цветята пак се мушка,

търси меден сок самичка

работливата .....................

                        (пчеличка).

 

***

Боси тичат по тревата,

бягат бързичко краката,

но сред нея се е скрил

острият немил .............

                          (бодил).

 

***

Сутрин рано по полята

и в листата на цветята,

още в ранната зора

греят капчици .............

                           (роса).

 

***

Къща на гърба си носи

с бавнички крачета боси,

дълголетна е, сладурка,

тя е малка ........................

                    (костенурка).

 

© Анна Станоева Todos los derechos reservados

П.П. Благодаря на Джуд за заглавието! :) 

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??