3 ago 2010, 23:01

Щом... 

  Poesía » Filosófica
660 0 2

Щом думите се спънат посред път

и истината все не им достига...

Щом  във леда огньове разгорят -

от няма пепел те възкръснат в книга...

 

Щом всичко събере се във мига,

а ние го разпръснем без пощада...

Щом стъпваме във вчерашно "сега",

за да издигнем утрешната клада...

 

Щом глад и жажда нашите души

морят по-страшно от Голгота...

Щом всичко построено се руши

и все на тъмно срещаме живота...

 

Щом утрото изпълнено е с мрак,

а нощите светлят в недоумение...

Щом искаме, ала не знаем как...

Щом кръст е пътят за спасение...

 

Дали ще ни достигне Онова -

все още ненаречено по име,

заради което сбъднат е светът

и в друго измерение ни има...

 

 

© Мариана Папазикова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??