Щом факт си и
се бориш
с проблемите,
щом има за какво
да си щастлив,
достоен за капризите
на времето,
без страх,
че мъката ще те сломи
с предателства и думи
тежки, без капка нежност
или жест красив –
продължаваш да обичаш
и духът ти силно те крепи –
то значи, че си нужен,
че непременно пак ще
издържиш,
макар дори незабелязани,
усилията ти ще са от полза
за всички
и за теб самия,
душата ще се извиси
за следващия тест
във кръговрата,
за някой, казват, орисия,
за други пък –
шегите на съдбата,
подвластна на доброто
и на злото или
цената заслужава си
живота.
© Гинка Любенова Косева Todos los derechos reservados