14.11.2010 г., 14:55 ч.

Щом факт си... 

  Поезия » Друга
548 1 6

Щом факт си и

се бориш

с проблемите,

щом има за какво

да си щастлив,

достоен за капризите

на времето,

без страх,

че мъката ще те сломи

с предателства и думи

тежки, без капка нежност

или жест красив –

продължаваш да обичаш

и духът ти силно те крепи –

то значи, че си нужен,

че непременно пак ще

издържиш,

макар дори незабелязани,

усилията ти ще са от полза

за всички

и за теб самия,

душата ще се извиси

за следващия тест

във кръговрата,

за някой, казват, орисия,

за други пък –

шегите на съдбата,

подвластна на доброто

и на злото или

цената заслужава си

живота.

 

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??