9 mar 2010, 12:48

Щом любов разцъфти 

  Poesía » De amor
542 0 2

Стискам в шепи зърна,
ще покълнат в ръцете,
взели от мен топлина,
малка част от сърцето.

Крия в пазвата птиче
мъничко с пъстри пера,
като малко момиче,
тичащо босо в прахта.

Кътам спомени светли,
слънчеви бели цветя,
щом тъга ме налегне,
ще прелиствам и ще чета.

Нося слънце в косите,
грейва дори и нощта,
ще се сбъднат мечтите,
още десет малки слънца.

Имам пламък в очите,
в тях оглеждаш се ти,
по-ярко светят звездите,
щом любов разцъфти.

© Галя Николова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "по-ярко светят звездите,
    щом любов разцъфти" - желая ти го от все сърце; честита Цветница!
  • Носталгия по времето...?
Propuestas
: ??:??