щрак - лампата не свети, няма светлина
бушонът гръмнал е отдавна в моята глава
втурвам се в тъмата с нов да го сменя
дали ще мога сам, ще се проваля
въртя се в мрака от доста време май
опипвам всичко, не намирам нищо, край
предавам се, ще ми трябва помощта ти вече
не мога да те видя дали си близко, дали далече
щрак - запалка палиш ти, топла мека светлина
усмихваш ми се нежно и подаваш ми ръка
намерих чекмеджето с поредния бушон
за малко да го сбъркам с последния патрон
отивам до таблото, готов съм аз почти
по стълбата се качвам, помагаш ми и ти
самота, контакти, спалня, осветление
първия най използвам, нямам аз съмнение
щрак - мигам, привикнал съм към чернота
но вече теб те виждам обляна в светлинa
. . .
а лампата не светна
© Драган Todos los derechos reservados